AI – (kunstig intelligens) Artificial Intelligence

AI – Artificial Intelligence

AI (kunstig intelligens) er ikke et nyt begreb, det har faktisk eksisteret i mange år – specielt i film hvor det også blev brugt i Wargames fra 1983 med Matthew Broderick i hovedrollen. Her får han uforvarende adgang til WOPR (War Operation Plan Response) og kommer i kontakt med Joshua; en computer med Artificial Intelligence.

En af de andre film hvor AI bliver brugt, er i StarWars fra 1977 med bl.a. Harrison Ford der spiller en af hovedrollerne. Der blev teknologien også brugt med robotterne R2-D2 og C-3PO. Så AI er ikke kun på en computer men det er også i robotter.

Google har lanceret et nyt system hvor den i test visningen viser hvordan AI på dine vegne bestiller en tid til frisøren. Systemet hedder Google Duplex. Af de mindre virksomheder i USA er der 60 %, der ingen booking systemer har. Jeg går ud fra, når du gerne vil til frisøren, booke en tid til lægen, psykologen, din leverandør indenfor bredbånd etc. så vil du gerne tale med en person? Eller vil du vente i kø på den næste ledige medarbejder? Min leverandør af bredbånd må gerne bruge AI – jeg tror faktisk de vil få flere glade kunder ud af det 😀
Det kan Google Duplex på sigt hjælpe dig med. Personligt kan jeg kun se en fed ide’ i Google Duplex. Tjek det selv ud her:

Det store minus ved AI, er sikkerhed. Den seneste rapport der hedder ”The Malicious Use of Artificial Intelligence” der fortæller forfatterne, at teknologien er så stærk, at den kan omgå sikkerhedssystemer som vi kender i dag. Det vil fremover være muligt at bruge decideret cyber våben til billige priser og ramme de potentialer mål hurtigere og bedre. Det gælder også førerløse biler og droner. Der bør du nok tænke dig lidt om, inden du på internettet køber gadgets til bil og droner – eller blot køber en spritny bil uden gadgets. Hvor sikker er du på den software der er i selve modulet? Er du ok med overvågning og at dine eventuelle køb kan gå til 3 part som du ikke kender til? De anbefalinger der står om produkterne, hvor sikker er du om det er en person eller en ”Bot” der har skrevet det? Læs mere om det her

Hvad sker der med privatlivet når AI observere alt? Hvad sker der med AI og jobs/arbejde? Tjek det ud her

 

https://www.dronepiloten.dk/om-dronepiloten/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!