Sphere

Blog eller hjemmeside

Når du vælger at lave en blog så kan du også overveje om det skal være en hjemmeside – hvilket i denne kontekst ikke giver nogen mening men det kommer jeg til. Du kan nemt lave din egen blog, enten ved at købe dit eget domæne eller ved at bruge de gratis og ganske udmærket løsninger der findes som WordPress. Jeg laver med vilje ikke et link dertil for det er simpelthen for langt, men du kan søge på Google ‘WordPress blog’ – og på det link kan du oprette din egen blog. Du kan vælge hvad din blog skal hedde men det vil ikke ende på .dk som dronepiloten.dk – for så skal du købe dit eget domæne.

Køber du dit eget domæne vælger du selv hvad det skal hedde og om det skal ende på fx .dk / .com etc. Du betaler en pris for domænet og den mængde af data du skal bruge. Typisk kan du ikke vælge hvor meget data du skal bruge, men oftest er det en god ide’ at have lidt flere GB data at lege med end for lidt. Lad os antage at du køber dit eget domæne hvor du har installeret WordPress. For at lære det at kende vil jeg råde dig til, at finde videoer hvordan du bedst kan lave en blog på WordPress. Du kan lære det indenfor et par timer eller et par dage. Det kommer an på hvor meget du selv vil lære og hvor hurtigt ;o)

Jeg brugte denne da jeg skulle lære hvordan jeg brugte WordPress med temaet ‘Twenty Thirteen‘  – den er måske lidt ‘old school’ men madammen i videoen forklarer ret godt hvordan funktionerne virker i WordPress

Bryder du dig ikke om temaet så hent og installere et nyt. Der er rigtig mange fede temaer men der er også meget bras. Selv bruger jeg Customizr Pro men du kan også bruge deres gratis version der fungere ganske fint. Det er et af de få temaer (syntes jeg) hvor du får mange cool løsninger i et produkt uden du behøver at betale for det.

Hjemmeside eller blog?

Skriver du meget og deler på de sociale medier så vil jeg forslå dig at bruge en blog – selvom du har dit eget domæne.
Skriver du mindre, du har dit eget domæne/virksomhed, du har envejs kommunikation uden forum – så kan du have en statisk side som er din “landing site” der præsentere dig og din virksomhed med et link til din blog. Vil du ikke have en blog er det også helt i orden, du skal så bare have en statisk side.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!