DJI Mavic Mini

Endelig kom der en mini udgave fra dets storebrødre Spark og Mavic fra DJI. Nemlig DJI Mavic Mini. Den vejer 249 gram, distancen den kan flyve er 3 km, 30 minutters flyvetid – tjek det selv ud.

Jeg syntes det har taget for lang tid før DJI er kommet med denne drone, jeg syntes faktisk de har været for langsomme – for den har været savnet! Den bedste drone på markedet under 250 gram indtil nu – altså hvad jeg syntes, har helt klart været Ryze Tello med teknologi fra DJI og med sine kun 80 gram har leveret gode flyvninger, optagelser og billeder.

Droner der vejer under 250 gram kan enhver flyve med, bare de max. kan flyve 50 km/t, uden at du skal tage en droneuddannelse – medmindre du gerne vil flyve professionelt og i byen og selvfølgelig tjene penge på det; så skal du over i dronebeviset. Skal det være en drone til hobby så skal du tage et dronetegn men alt det kan du finde mere information på nettet.

På videoen kan du se forskellen på de forskellige droner fra DJI vs. mini udgaven:

 

Overvejer du at købe den så skal du være opmærksom på, at du skal finde steder hvor du kan flyve med den. Glem alt om København og omegn, der er for det meste no-flight zones og skal du ud, så kan du godt hente et kompas, købe billet til DSB, bruge Google Maps eller lignende. For tro mig, det bliver for trivielt at bruge en model(flyve)bane igennem længere tid. Hvis du er rigtig smart så henter du appen Airmap til din telefon for der kan du se hvor du ikke må flyve, den virker til Android og IOS. Vil du gerne planlægge dine flyvninger og gerne vil have tjek på vejret så hent UAV Forecast – den virker ligeledes til Android og IOS.

 

 

Køb dronen hvis du skal ud og rejse – tjek dronereglerne først i det pågældende land. Her er reglerne i EUNaviar har også en side hvor du kan finde mere info om emnet. Et af de store minus ved dronen er, du kan kun tage billeder i JPG og ikke RAW, og den har ikke obstacle avoidance – men den har GPS! Du skal have enten iOS v10.0 eller senere, eller Android v6.0 eller senere for at flyve med den ved brug af app.

Er DJI Mavic Mini god til film optagelser? Well, Cinema5D har et bud på det her:

Der er en mere detaljeret version hvor du kan se dyret i luften

DJI har også lavet en en sammenligning på Mavic serien, den kan du se her 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!