VA2

Dronen Tello fra Ryze Robotics på tur i Spanien

Dronen Tello fra Ryze Robotics er en lille letvægter på kun 80 gram og uden gps, og den var på tur i Spanien. Den tager ok billeder og video og så kan du let og elegant pakke den ned i bagagen uden den går i stykker. Denne gang tog jeg den med på en lille ferie til Spanien da jeg bl.a. skulle tjekke solar anlægget på taget der varmer swimmingpoolen op. Jeg havde en backup med af tilsvarende model da min remote controller fra Gamesir tidligere havde drillet mig på en anden flyvning, og det gjorde den selvfølgelig også denne gang på begge droner! Jeg fandt ud af efter diverse tjek, at det var remoten der var “død”. Så flyvninger blev fortaget på min Iphone og det var lidt upraktisk men det fungerede efter hensigten.

Næste heat var at tage en flyvning fra “pool area” for at se hvor stor palmen er vs. solar anlægget og selve området, og her fløj jeg kun med wifi – uden en wifi extender. Det blev ok men den hakker i optagelsen hvilket var noget hø:

Den wifi extender jeg bruger, er Xiaomi V2 og før du kan opsætte den, så skal den kodes til at den tror at du befinder dig i Singapore – ellers fungere det slet ikke. Opsætning af wifi extenderen er faktisk ret nem men det er bøvlet de første par gange. Jeg har tidligere skrevet om Tello og om wifi extenderen, se her
Wifi exrenderen gør, at du kan flyve 3-700 m. væk hvor du kun med ren wifi til dronen kan flyve 80-100 meter inkl. diverse hop i optagelsen som ovennævnte.

Fra naboens hus hvor der er en fin udsigt fra deres terrasse testede jeg dronen med wifi extender, og der hakkede den ikke i optagelsen.

Hvordan er billederne så? De er faktisk ok, taget i betragtning af det kun er fra en drone på 80 gram. Tello opfanger alligevel ret mange farver uden det bliver for grynet på billederne. Her er et par af dem:

VA4VA2

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!