Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos

Droner i 2013

Drone film og billeder i 2013

I (2013) fandtes der slet ikke små droner med kameraer, så det blev til købet af en Hubsan X4 H107, en super sjov drone at lege med. Den er stadigvæk at se i handlen i dag (2019) så det er meget godt gået 🙂 Det blev til mit første køb af et “808 Key chain camera” på 40 gram med plads til et SDHC hukommelseskort. Det var et kamera der sad fast i en nøglering og brugermanualen dertil var på tyrkisk, kinesisk og elendigt engelsk. For at sikre sig det rigtige kamera skulle man kende dets versions nummer her. Senere kom der heldigvis en manual på dansk men den var ikke ligetil at forstå.

Droner i 2013

Droner i 2013

 

Påsætning af kamera

Kamera blev klæbet fast på Hubsan og det måtte ikke veje for meget, for ellers kunne dronen ikke lette. Der var ret mange foraer på internettet der beskrev de bedste og værste løsninger på lige netop denne drone. Det er altså kun 7 år siden 2020) og tjek selv hvor meget der er sket siden da! 🙂

Lær at mestre din flyvning med små og billige droner

Det her er mest for din egen skyld. Inden du køber en drone til kr. 10000 og får den smadret 5 minutter efter, så køb en billigere en. En drone der koster 3-500 kroner og lær at flyve den. Lær at flyve med den uden brug af GPS, uden brug af kameraer og hvad der ellers må være af hjælp på den. Når du kan flyve forlæns, baglæns, til siderne, op og ned så er du på vej. Når du føler du er klar til at flyve en af de store droner, så køb en. Der er godt nok GPS på de fleste og dyre droner, og skal du være professionel dronepilot på sigt så skal du manøvre en drone uden brug af GPS. Så den træning du har med den lille drone skal sidde lige på rygraden.

Optagelserne med Hubsan, DJI FC40 + DJI Phantom Vision 2 Plus er fra 2013-2015 og før dronelovgivningen trådte i kraft. De billeder der også er på Dronepiloten.dk er fra samme periode.

Her en Hubsan 107D med FPV på en af mine ferier i Spanien – fin drone men problemet var stabiliteten i luften.

DJI Phantom FC40

DJI Phantom FC40 var en god begynder drone og batterierne dertil var forholdsvis billige. Det satte gang i markedet hvad angår gadgets dertil, der var tonsvis af lækre ting til dronen og til ens udstyr som fx FPV, kufferter, GPS, faldskærm etc.

Billederne som kameraet tog var fantastiske, altså dengang 😀 – her er nogle af dem

Droner i 2013

Droner i 2013

FC40 2014

Dronen var noget ustabil når der var lidt vind/blæst – det kan du også se af optagelserne. Det store minus på den model var, at når den først var i luften kunne man ikke ikke bevæge kameraet via fjernstyringen, det skulle indstilles inden takeoff.

 

 

 

DJI Phantom Vision2 Plus

DJI Phantom Vision 2 plus var en fed maskine selvom den var kendt for et problem; den kunne ikke altid fange GPS sateliter og det var et stort problem og irriterende. I stedet for at fange 12 + sateliter så fandt den oftest kun 3-5. På internettet var DIY hvordan man selv kunne skille dronen ad og det så også ret nemt ud, hvad det også var. Der var dyre og billige metoder så jeg valgte Netto modellen med køb af en pakke sølvpapir, og så gik jeg i gang. Ledningen under måtten skulle forblive intakt og det brune stykke du ser på billedet var problemet og skulle bare af – og efterfølgende pakkes ind i “guld” folie:

Det blev til nogle herlige ture i luften hvor den omsider fangede 18+ sateliter efter “Netto metoden”

 

error: Content is protected !!