Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos
Mallorca

Droner overvåger dig på Mallorca

Du bliver overvåget på Mallorca

DGT (trafikstyrelsen) er gået i gang med, at få indtil videre 11 droner i luften for at kigge efter trafikovertrædelser på Mallorca.

De komplementerer helikoptere, kameraer og hastigheds “fælder” der bruges til at overvåge motorveje og hovedveje. Når en drone opdager “uregelmæssige manøvrer” på vejene, så overføres informationer automatisk til den nærmeste patrulje. Bliver du stoppet for ikke bære sikkerhedssele eller tale i mobiltelefon, så er bøden 200 EUR+. Som en bonus, så betal på stedet og få 50% i rabat; kreditkort accepteres.

Selvom du hverken kan se politi, eller en drone i nærheden, så er der også indført nye politi helikoptere der også holder øje med trafikken og flyver ca. i 300 meters højde. På dem er der monteret 2 kameraer hvoraf det ene er med panoramalinse der kan følge bevægelsen af et køretøj, og kontrollere dets hastighed. Det andet kamera er med en telelinse der optager nummerpladen.

Når du lejer bil, så husk

Når du lejer en bil på Mallorca og kører forbi en fotovogn, så tænker du måske “ah, bøden bliver bare sendt til udlejningsfirmaet, så den behøver jeg ikke at betale” men der må du tro om igen, for EU lov (2015/413) vil blive brugt. Hver medlemsstat i Den Europæiske Union har beføjelser til, at spore og identificere en chauffør uanset om de er bosiddende eller ikke. De vil derefter være i stand til, at kontakte føreren, udstede og forfølge eventuelle udestående bøder. Det er vel fair nok.

Kilder:
https://www.aph.com/community/holidays/speeding-fine-spain-cost-points-licence/

error: Content is protected !!