Trafik

Droner overvåger dig næste gang du skal på ferie til Mallorca

Næste gang du skal til Palma de Mallorca (PMI) og lejer en bil så skal du være opmærksom på, at DGT (Directorate General of Traffic) allerede er gået i gang med at få indtil videre 11 droner i luften for at kigge efter trafikovertrædelser.
De komplementerer helikoptere, kameraer og hastigheds “fælder” der bruges til at overvåge motorveje og hovedveje. Når en drone opdager “uregelmæssige manøvrer” på vejene, overføres informationer automatisk til den nærmeste patrulje. Så bliver du stoppet for ikke bære sikkerhedssele eller tale i mobiltelefon så er bøden 200 EUR+. Som en bonus så betal på stedet og få 50% i rabat; kreditkort accepteres.

Selvom du hverken kan se politi eller en drone i nærheden så er der også indført nye politi helikoptere der også holder øje med trafikken og flyver ca. i 300 meters højde. På dem er der monteret 2 kameraer hvoraf det ene er med panoramalinse der kan følge bevægelsen af et køretøj og kontrollere dets hastighed. Det andet kamera er med en telelinse der optager nummerpladen.

Når du lejer en bil på PMI og kører forbi en fotovogn så tænker du måske “ah, bøden bliver bare sendt til udlejningsfirmaet så den behøver jeg ikke at betale” men der må du tro om igen, for EU lov (2015/413) vil blive brugt. Hver medlemsstat i Den Europæiske Union har beføjelser til at spore og identificere en chauffør uanset om de er bosiddende eller ikke. De vil derefter være i stand til at kontakte føreren, udstede og forfølge eventuelle udestående bøder. Det er vel fair nok.

Kilder:
https://www.aph.com/community/holidays/speeding-fine-spain-cost-points-licence/

https://www.healthplanspain.com/blog/expat-tips/188-paying-traffic-fines-in-spain.html

https://www.majorcadailybulletin.com/news/local/2019/08/02/56643/traffic-drones-now-use.html

https://www.majorcadailybulletin.com/news/local/2019/07/12/56153/traffic-police-chopper-watching-drivers.html

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!