Laser teknik mod droner i lufthavn

I december 2018 lukkede lufthavnen i Gatwick i London ned på grund af en formodet drone der forstyrrede fly trafikken. Omkostningerne er mindst 20 millioner pund ifølge en artikel hos Evening Standard. Der er faktisk også lavet en wikipedia over det.

Det er ikke første gang at der droner i nærheden eller over lufthavnen i Gatwick. Der har i 2018 været over 18 forhold hvor droner har været tæt på flytrafikken i London. Du kan selv tjekke på internettet, det er ikke småting. I 2016 havde lufthavnen i Heathrow det samme problem vis ikke før; der var der nemlig også observationer af droner. Den sidste drone der kom lidt for tæt på i samme lufthavn var d. 8 januar i år (2019).

For at flyve med drone i det hele taget, så skal du have et dronebevis såfremt din drone vejer over 250 gram inklusiv batteri. Er du ovre i den lidt mere peberet version af droner, så skal du have et drone certifikat. Læs mere om dronereglerne hos Trafikstyrelsen.

Ihvertfald, det er stadig uvist hvem der bærer ansvaret for drone “oplevelsen” eller forsinkelsen i Gatwick. Det siges at et Iraslisk drone system var med til at knalde dronen (altså i bogstavlig forstand) i Gatwick, men de har endnu ikke fundet ejeren. Det var det samme system som man har brugt til at nedskyde droner i Syrien mod ISIS. – Jeg har har informationerne herfra

Anyway, det mest pinlige der bare ikke må forekomme er: kommunikation mellem sikkerhed, flytrafik, presse og alt andet. De eller den dronepilot der måske har voldt en del problemer i Gatwick lufthavn har måske været politiets droner fra Sussex.

Med alt det der er sket tænker jeg så, hvordan ser sikkerheden ud i Københavns Lufthavn ud? Hvordan ser sikkerheden ud med de tonsvis af droner der bliver købt på internettet og alt det gear man kan købe for at lave en drone? Hvad bliver det næste “drone hit”? Er det droner der kan smides ned i undergrunden i vores vand arealer for at lave ballade eller skal vi tænke i andre baner?

For at vende tilbage til emnet, sikkerhed i lufthavn. US Airforce har fundet på en ide’ hvordan man kan spærre for droners systemer hvis de fx er i nærheden af en lufthavn. Tjek deres remote controls; det minder om Commordore 64 og nu X-box.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!