Manfrotto advanced

Manfrotto advanced og professional tripod

Når du har købt dit kamera så bør du også ofre lidt flere penge på et godt stativ/tripod for du vil ærgre dig hvis du køber noget billigt bras. Jeg bruger mit lette Maanfrotto advanced tripod når det er stille i vejret, for denne tripod kan ikke bruges i for meget vind. Der er nogle optagelser af månen herinde hvor du kan se, at optagelserne hopper ganske meget og det er (desværre) fordi at jeg har brugt dette stativ – hvor jeg skulle have brugt mit andet Manfrotto stativ men som jeg ikke havde på det tidspunkt.

Manfrotto advanced

 

Når du køber dit stativ så husk at det skal passe i din størrelse. Jeg er selv næsten 2 meter høj og de billige stativer til kr. 500 de er kun i en højde af 1.60/1.80 m. – og der kommer du altså til at bukke dig ret meget hvis du er højere end det og det ødelægger hele oplevelsen ved at tage billeder og/eller film.

Stativet er lige til at have med på cyklen eller over skulderen for det vejer ikke ret meget. Kuglehovedet er lavet af massivt aluminium og har en friktion kontrol, som tillader mikro bevægelser uden at åbne og lukke for hovedlåsen. Mit kostede lige omtrent kr. 1000,- hvilket er en fair pris – og jeg har brugt rigtigt meget. Her er en video jeg optog i sommeren 2018 i Staudeengen i Nibe

Manfrotto professional tripod

Manfrotto 144

For første gang fik jeg optaget kitesurfers i 9-11 m/s. Det var lidt besværligt at manøvre mit kamera med vanter på, men denne tripod i den tungere ende, var klart bedre end den lette til dette formål. Min store Manfrotto Art 144 vejer godt 2,5 kg og har en højde på 210 cm når den er foldet helt ud. Det er ikke et stativ til cyklen eller en tur under armen i længere tid, for den er bare for tung at bære på. Det er første gang jeg har optaget film/video med den og når det går stærkt med kitesurferes så kan optagelserne let gå over i at det hakke fordi man (læs:jeg) ikke har erfaring med at optage film, men det blev ok alligevel 🙂

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!