Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos
Mavic Mini

Den nye Mavic Mini – er den god nok?

Endelig kom der en mini udgave fra dets storebrødre Spark og Mavic fra DJI. Nemlig DJI Mavic Mini. Den vejer 249 gram, distancen den kan flyve er 3 km, 30 minutters flyvetid – tjek det selv ud. Jeg har glædet mig til at den kom ud men jeg syntes, at det har taget for lang tid. Om det er en drone jeg vil købe kan du læse mere om i artiklen.

På videoen kan du se forskellen på de forskellige droner fra DJI vs. mini udgaven:

 

Overvejer du at købe den, så skal du skal finde steder hvor du kan flyve med den. Glem alt om København og omegn, der er for det meste no-flight zones. Det bliver for trivielt at bruge en model(flyve)bane igennem længere tid.
Hvis du er smart så henter du appen Airmap til din IOS/Android for der kan du se hvor du ikke må flyve. Vil du gerne have tjek på vejret så hent UAV Forecast.

 

Køb eventuelt Mavic Mini hvis du skal ud og rejse. Tjek dronereglerne først i det pågældende land. Reglerne i EUNaviar har også en side hvor du kan finde mere info om emnet.

Et af de store minus ved dronen er, du kan kun tage billeder i JPG og ikke RAW. Den har ikke obstacle avoidance – men den har GPS! Ved brug af app, skal du enten minimum have iOS v10.0 eller Android v6.0.

Er DJI Mavic Mini god til film optagelser? Well, Cinema5D har et bud på det her:

Der er en mere detaljeret version hvor du kan se dyret i luften

DJI har også lavet en en sammenligning på Mavic serien, den kan du se her 

Kameraet er ok men jeg havde forventet mere kvalitet. Der er alt for meget plastik over dronen og så larmer den vildt meget! Jeg mangler en kombination af lækkerhed og stilhed på en gang. DJI kunne også godt have tilpasset dronen så den fx vejede 150-200 gram. Designet kunne godt have været anderledes måske mere funky for at gøre en forskel i Mavic serien.

Mavic Mini er fin og kan sagtens være et godt køb, men du vil helt klart savne, at den lige kan lidt mere end de andre modeller.

 

error: Content is protected !!