Mayday – faldskærm til drone

I Italien under World Cup i slalom december sidste år, styrtede en drone ned og var meget tæt på at ramme slalom løberen Marcel Hirscher lige i knolden. Dronen havde kameraer monteret og live streamede til tv.

De droner der styrter – herunder hobby og erhvervsdroner, kan være pilot fejl eller det kan være fejl i selve maskinen. Chancen for at dronen rammer en eller flere personer på jorden, vil være katastrofal. Det betyder selvfølgelig ikke at dronen ikke vil styrte når du har en faldskærm i dronen, men den vil minimere skaderne hvis det er tilfældet.

North UAV har udviklet en lille super smart enhed på 14,1 gram man uden teknisk snilde selv kan indsætte i dronen. Den hedder Mayday. Den bestemmer om din drone vil styrte. Hvis der registreres et nedbrud vil den anvende en bred vifte af modforanstaltninger, som du har programmeret den til.

Mayday

Mayday skal ikke forbindes til fjernbetjeningen men til dronen. I dit softwaremodul skal du justere fjernbetjeningen til dronen, så faldskærmen ikke udløses hvis du fx laver et loop. Du kan programmere din failsafe knap, så du også selv kan bestemme hvornår faldskærmen skal udløses.

Alt afhængig af hvilken type og vægt din drone har, er der selvfølgelig også forskel på størrelsen af faldskærmen. Her kan du se den grundlæggende opsætning:

Lad os antage du er ude at flyve med din drone i høj fart og der går kage i luften, så vil den jo styrte medmindre du når at få den stabiliseret. Men har du en indbygget faldskærm inklusiv Mayday, så er der større chance for det ikke går så galt. Det viste er hvordan enheden fungere sammen med en faldskærm fra MarsParachutes

Mayday fungere til enhver multirotor, fordi dets automatiske læring bestemmer, hvad dit normale flyvemønster er. Her er Mayday forbundet med faldskærm fra MarsParachutes til en DJI Inspire 1

Selvfølgelig er setuppet ikke helt billigt men på den anden side, så er du sikker når du flyver. Alt afhængig af vægten på din drone er der forskellige størrelser på faldskærme. Der er ligeledes videoer hvordan du montere faldskærmen til dine drone. Det kan du se mere om her

Læs mere om Mayday

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!