Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos
Mayday - faldskærm til drone

Mayday – faldskærm til drone

Det gik næsten galt i 2016

I Italien under World Cup i slalom december sidste år (da artiklen blev skrevet), da styrtede en drone ned og var meget tæt på at ramme slalom løberen Marcel Hirscher lige i knolden. Dronen havde kameraer monteret og live streamede til tv.

De droner der styrter – herunder hobby og erhvervs droner kan være pilot fejl, eller det kan være fejl i selve maskinen. Chancen for at en drone rammer en, eller flere personer på jorden vil være katastrofal. Det betyder selvfølgelig ikke, at droner ikke vil styrte når du har en faldskærm i dronen men den vil minimere skaderne, hvis det er tilfældet.

Faldskærm til din drone

North UAV har udviklet en lille smart enhed på 14,1 gram man uden teknisk snilde selv kan indsætte i dronen. Den hedder Mayday. Den bestemmer om din drone vil styrte. Hvis der registreres et nedbrud vil den anvende en bred vifte, af modforanstaltninger som du kan programmeret den til.

Mayday - faldskærm til drone

 

Simpelt software

Mayday skal ikke forbindes til fjernbetjeningen men til dronen. I dit softwaremodul skal du justere fjernbetjeningen til dronen, så faldskærmen ikke udløses hvis du fx laver et loop. Du kan programmere din failsafe knap, så du også selv kan bestemme hvornår faldskærmen skal udløses.

Alt afhængig af hvilken type og vægt din drone har, så er der selvfølgelig også forskel på størrelsen, af faldskærmen. Her kan du se den grundlæggende opsætning:

 

Sådan virker det

Lad os antage, at du er ude at flyve med din drone i høj fart og der går kage i luften, så vil den jo styrte medmindre du når, at få den stabiliseret. Men har du en indbygget faldskærm inklusiv Mayday, så er der større chance for det ikke går så galt. Det viste er hvordan, enheden fungere sammen med en faldskærm fra MarsParachutes

Mayday fungere til enhver multirotor, fordi dets automatiske læring bestemmer, hvad dit normale flyvemønster er. Her er Mayday forbundet med faldskærm fra MarsParachutes til en DJI Inspire 1

Selvfølgelig er setuppet ikke helt billigt men på den anden side, så er du sikker når du flyver. Alt afhængig af vægten på din drone er der forskellige størrelser på faldskærme. Der er ligeledes videoer hvordan du montere faldskærmen til dine drone. Det kan du se mere om her

Læs mere om Mayday

 

error: Content is protected !!