Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos

Microsoft Flight Simulator 2020 med drone

Det er ikke nyt at Microsoft har udgivet deres Flight Simulator, for det gjorde de i sommeren 2020 men det grafiske og funktionerne er super lækre, og du kan endda også flyve med drone.

I de her tider med COVID-19 hvor alt tilnærmelsesvis er lukket ned og specielt indenfor oplevelsesøkonomi, så er der ikke mange rejser vi kan komme på, men det kan du med MSFS2020 som er forkortelsen for Microsoft Flight Simulator 2020.

Første gang Microsoft udkom med deres første simulator var i 1982, der dengang hed version 1. Det var i formatet DOS og grafikken var flot (dengang) men svært at flyve kun med tastaturet. Jeg kan tydeligt huske simulatoren for det hakkede enormt meget. Der var kun nogle få lufthavne og ikke som nu, hvor man kan flyve over hele verdenen.
Meget har ændret sig siden, og specielt dets integration af Microsoft Bing Maps, Microsoft Azure Cloud AI og Black Shark AI satellitbilleder er med til, at skabe en fordybende og meget realistisk verden. De 37,000 lufthavne der er på verdensplan, træer, bygninger er blevet omdannet til et fantastisk fotorealistisk 3D* og du kan selv bestemme farten, højden, vejret og meget mere. Asobo har været i stand til at producere en virkelig flot flysimulator, der ikke kun er den bedst mulige simulator, men også det flotteste videospil. Det er virtuel turisme!
*(det er ikke alle lande/byer der er i 3D)

Her er en af mine flyvninger, vidst nok fra 2006 versionen. Grafikken var dengang super flot men som du kan se, er meget ændret.

 

Du kan selv vælge i MSFS hvor i verdenen du vil flyve hen, om vejret skal være sommer, vinter, efterår, regn, sne, storm eller ‘live weather’ – altså om du vil flyve i det vejr som vi har i dag. Det er så godt nok AI der spiller med i det vejr, men det er super godt lavet. Det vil være en god ide’ at du køber et joystick eller tilsvarende og har et funktionelt tastatur, for ellers er du på den. Du skal også have tjekket om din pc kan køre simulatoren, for det har en del krav, specielt med plads men det kan du søge om på nettet og også hvilket grafikkort du som minimum skal have for at få fornøjelse ud af dine flyveture.

Du har mulighed for at flyve sammen med andre ‘live’ og du kan også tage nogle flyvetimer i simulatoren, det forgår godt nok på engelsk, men det er en god måde at lære hvordan man bruger joystick, genveje på tastaturet, kigger rundt i cockpittet, få tjek på kontroltårn, autopilot og din drone! Ja, der er en drone med til hver flyver. Det er ikke en drone som jeg forbinder med fx en fra DJI, det er mere et drone kamera. Det skal ikke undre mig hvis der kommer droner i simulatoren som man købe, for der er masser af muligheder at udvide. Du kan optage og tage fotos – det virker fremragende og fotos kan også blive ganske gode som her:

Icon A5 Mount Fuji
Cessna 152 i København
Cessna 152 i København
Cessna 152 Kongens Have
Cessna 152 Kongens Have
Boeing 747 forlader Københavns lufthavn
Boeing 747 forlader Københavns lufthavn
Boeing 747 Kastrup lufthavn
Boeing 747 Kastrup lufthavn

Microsoft Flight Simulator er en rigtig god tidsrøver og den er mere end velkommen, for jeg har besøgt mange lande, og har prøvet at sætte mig ind i diverse fly og forstå deres funktioner – og der er meget jeg slet ikke forstår, men jeg prøver. I den næste artikel kan du læse om mit næste eventyr i MSFS2020 blandt andet om hvordan du generere en flyveplan, hvor du kan finde dem henne, hvordan du kan lære at flyve gratis med hjælp fra rigtige piloter, gratis software til radar, og andre sjove ting 😎

Sidst men ikke mindst, jeg testede forskellige lokationer og fandt et blæret sted at flyve rundt i “min” Icon A5 hvor der også var andre der eksperimenterede med multiplayer funktionen. Det var skægt at prøve 😜

 

error: Content is protected !!