Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos
US Army designer kameradroner

Militæret designer kameradroner

Militæret; den amerikanske hær skal designe kameradroner der skal affyres fra 40 mm granatkaster. Forskere fra militæret herunder den amerikanske hær har oprettet en lille rekognosceringsdrone. Soldater vil være i stand til at skyde fra deres 40 mm granatkastere for at spionere mod fjendens aktiviteter.

Der er to varianter af Grenade Launched Unmanned Aerial System, eller GLUAS. Den ene er et lille, paragliding-system med foldbare klingepropeller og Mylar paragliding-vinger. Det andet er en helikopter-stil, der svæver på et gimbaleringssæt med koaksiale rotorer.

GLUAS er et lille projektil, 40 millimeter i diameter, der kan dække en lang afstand.

Grenade Launched Unmanned Aerial System (GLUAS) Concept. Photo by U.S. Army Research Laboratory (ARL).

Dronen har en rækkevidde på 2 kilometer med en forventet batterilevetid, der kan være på 90 minutter, og er i stand til at operere op til 2.000 meter i luften, ifølge forskere.

Når den er i luften, spreder dronen sine vinger og svæver på en fast lufthastighed kontrolleret af soldater på jorden med et joystick eller en håndholdt enhed. På dronen er  der et kamera udstyret til at levere en videofeed til en jordstation. For eksempel, på bjergkæderne i Afghanistan, hvis soldater befinder sig under kamp, kan de indsætte dronen for at kontrollere området og bestemme fjendens placering.

Det er ikke helt nyt med droner i militæret. Sidste år begyndte den amerikanske hær at uddele lommeformede helikopterdroner til enheder under Soldier Borne Sensor (SBS) -programmet. De er i stand til at flyve op til 25 minutter, mens de sender live video og stillbilleder fra op til to kilometer væk.

Kilde: https://www.armyrecognition.com/april_2020_news_defense_global_security_army_industry/u.s._army_grenade_launchers_able_to_fire_new_camera_drones.html

 

 

 

error: Content is protected !!