Dronen Tello fra Ryze Robotics

Tello. Ryze Robotics har i samarbejde med Intel & DJI lavet den nok mest perfekte drone alle kan være med til at flyve. Tello er en lille lækker sag på kun ca. 89,2 gram inklusive batteri med en flyvetid på 13 minutter. Den kan flyve max 100 meter væk med en hastighed på 8 m/s, og en flyvehøjde på max 10 meter op! Det vil sige, vil du flyve højere, have mere fart på, længere og have andre funktioner – så skal du ikke vælge Tello.
Som tidligere hobby dronepilot af de større droner bl.a. DJI FC40 + DJI Phantom Vision 2 Plus så er Tello fra Ryze Robotics faktisk en ret så fed lille drone der er ret skæg at flyve med, og den tager nogle ok billeder og film.

Før du køber Tello dronen så er der en ret så vigtig ting du skal vide:
Selvom Tello ikke vejer meget så er der stadig en lovgivning du skal følge. Når det så er sagt, så er der naturligvis et par andre ting som jeg har undersøgt før du spendere dine lommepenge 🙂 Der medfølger ikke oplader eller fjernstyring dertil. Du kan oplade batteriet direkte i dronen og fjernstyringen er en applikation du gratis henter til Android eller IOS. Det vil sige, at du med din mobiltelefon kan styre dronen via wifi. Du kan læse her hvilke telefoner der kan bruges med applikationen. Men du kan også købe en fysisk fjernstyring dertil hvor din mobiltelefon kan sidde i, og du kan derfra se hvor du flyver.

Mirror
Tello ser sig selv for første gang i spejlet 🙂

Fjernstyringen bruger Bluetooth. Det er jo ret så smart tænkt MEN! Fjernstyringen er fra GameSir og den model der bliver solgt til telefoner er modellen T1d. Jeg har købt den og den fungere ikke til min Android telefon (Huawei P8 lite) der har Android version 6 installeret men jeg har set den fungere til Android der har styresystemet version 8 installeret. Ifølge DJI så fungere GameSir T1d både til IOS og Android men ifølge GameSir fungere T1d kun til IOS, og til Android skal man bruge GameSir T1 eller T1s.

Inden vi kommer dertil, så er der flere der allerede har uploaded videoer med Tello dronen med wifi og med en wifi extender. Sidstnævnte gør, at du stadig har kontrol med dronen når den skal flyve de 100 meter ud, men også at det data du modtager er intakt og uden flimmer eller hak i video. For der er ikke indbygget plads til et SD kort i dronen hvilket dybest set, er ret åndssvagt. Men på den anden side, er der heller ikke indbygget en RTH (Return to home) – så dronen kan flyve tilbage inden den lander. Så kan du ikke finde dronen efter en flyvning hvor den er landet et sted der er langt fra hvor du står, fordi du ikke nåede at få dronen tilbage, så har du stadig dit data på din telefon.

Det er ikke alle wifi extendere du kan bruge til formålet, så du skal købe denne fra Amazon – jeg vil komme med et review af den. Jeg har modtaget den, den kom på dagen som de havde lovet det – og servicen er klart en uovertruffen service indenfor aftaler indenfor postomdeling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!