Dronepiloten Artikler om droner, simulator og fotos
Artikler om droner, simulator og fotos
Widesee

WideSee – Drone system der kan se ind i bygninger

Widesee ! Det her er ret tjekket!I

Ingeniører har udviklet en prototype monteret en drone og et trådløst scanningssystem. Dronen kan flyve op på ydersiden af ​​et højhus og se, hvor enkeltpersoner kan blive fanget af fx flammer/brand. WideSee er udviklet i et fælles samarbejde mellem ingeniører ved University of Leeds, University of Massachusetts og Northwestern University i Xi’an i Kina.

Teknologien er designet til brug af beredskabsfolk, der er involveret i søgnings- og redningsoperationer under en brand, eller hvis en bygning kollapser. Jeg har fundet en længere og mere nørdet forklaring på hvad det hele handler om, og det kan du læse i denne PDF

I et papir, der blev præsenteret i dag d. 12-11-19 på ACM SensSys ’19-konferencen i New York, siger forskerne, at prototypenheden er i stand til at scanne dybt ind i en bygning. Mange eksisterende trådløse systemer har en rækkevidde, der er begrænset til kun få meter. Scanningsindretningen bruger ufarlige radiobølger med lang rækkevidde, som er i stand til at trænge ind i en halv meter tyk betonvægge. Dr. Zheng Wang, lektor ved School of Computing i Leeds, sagde: ”Der er begrænsninger for det eksisterende udstyr, som redningsarbejdere kan bruge, når de udfører søgnings- og rednings operationer. 

dronewireless
Credit: https://techxplore.com/partners/university-of-leeds/


”Varmesøgende kameraer kan identificere varmen, der udstråler fra en menneskelig krop, men i en flamme er der en stor chance for, at kameraerne ikke ville være i stand til at udvælge den varme, der genereres af nogen fanget i bygningen på grund af den mere intense varme, der gives af ved ilden.”
Forskerne har tilpasset et kommercielt trådløst radiosystem kaldet LoRa. LoRa blev oprindeligt designet til at forbinde objekter på tingenes internet. Så enheder på et lukket netværk kunne dele data, så som husholdnings apparater som lys på et varmesystem. LoRa har en meget længere rækkevidde. Men det er modtageligt for interferens. Forskerteamet har designet en antenne, der sender signalerne over en snæver feltvinkel. Det reducerer interferensen og dirigerer også signalerne til at bevæge sig ind i bygningens krop.

Der er en længere forklaring om det her

Kilde: https://techxplore.com/partners/university-of-leeds/

 

error: Content is protected !!